Nicolas Arnou

Nicolas Arnou

Historien om ingeniøren der fik nok af hamsterhjulet gentager sig selv. 15 år som ingeniør indenfor luftfart var nok og Nicolas ville tilbage til sine rødder. I 2018 købte han sin vingård (en god gammeldags "Clos" på 8 ha) i Champ-sur-Layon i Loire, tæt på sin familie. En gård med gamle vinstokke som har været dyrket økologisk i snart 10 år. Forinden købet af gården tog han sig den frihed at arbejde et år hos Pierre og Emmanuel, også kendt som Overnoy-Houillon. Måden at dyrke og lave vin på stammer fra dette ophold.
#Extrabrutdk besøgte Nicolas i slutningen af august og han er det mest rolige menneske jeg nogensinde har mødt. Ikke at han ikke foretager sig noget, for det gør han! Men man mærker bare med det samme at han er fundet hjem - roen på det sted han og familien bor var helt magisk! De boede midlertidigt i en lille pavillon, kone, to børn og én mere på vej - og så Nicolas der går og hygger med sine marker hvor han laver ca. 10.000 flasker vin om året for nuværende, og nå ja så genopbygger han lige det gamle hus og vineri samtidig. Hvis fred og ro skal bevares, så tænker jeg at han skal være færdig til jul... Held og lykke Nicolas!
Den gamle vingård blev bygget i 1895 - i 3 niveauer - og alt arbejde udføres manuelt og ved hjælp af tyngdekraften præcis som i "de gode gamle dage". Ingen pumper, ingen svovl, blot hårdt arbejde, semi-carbonic maceration og langsomme/nænsomme pres. I denne omgang lander der bobler og rød/hvid/orange på Chenin Blanc, Chardonnay, Grolleau og selvfølgelig Cabernet Franc. I kan godt glæde jer. Energien i disse vine er helt ekstrem!