Kumpf et Meyer - Julien Albertus
Julien Albertus er den unge mand der er indkøbt som "vintryllekunster" på Domaine Kumpf et Meyer. En stille, lidt sky fyr - gør ikke det store væsen af sig i det store rum. Men vinene taler for ham og kommer du tættere på ham lukker han dig gerne ind i sit univers.
Han er endnu meget legende og søgende, da han kun har været manden bag vinene siden 2012 hvor Meyer & Kumpf blev skilt. Domaine Kumpf et Meyer er et 16 hektar stort vinhus med vinmarker fordelt på hele 70 parceller. Vinmarkerne ligger ved byerne Boersch, Rosenwiller, Rosheim, Dorlisheim, Mutzig og Molsheim - I det nordlige Alsace, præcis som de andre vinbønder i sortimentet. Åbenbart er det her der sker mest nyt og vinene viser alle den friskhed og balance som Extra Brut vinimport søger.
Huset er drevet økologisk siden Julien Albertus startede i 2012 og certificeres fra og med årgang 2016.
Sortimentet er endnu ikke lagt helt fast, nye cuvéer kommer til jævnligt, andre udgår. Ikke fordi de ikke var gode, de var bare ikke helt rigtige. Julien søger det perfekte. Vil helst lave én perfekt Muscat, i stedet for at lave 4 enkeltmarksvine der alle måske hver og især er gode, men ikke fuldkomne. Det samme gør sig gældende for alle de andre druer, og vi har ikke set det sidste fra Julien endnu. Der går rygter om at han vil lave én Edelzwicker på resterne af det han ikke kan bruge (i dag sælges det til økologiske vinbønder). Rygtet går på at det er ret magisk Edelzwicker!!!
Problemet med ovenstående filosofi er at der ikke laves ret meget vin, trods muligheden herfor. Produktionen af den enkelte vine svinger mellem 300-3000, for nu...
Teksten er tilbage fra min opstart med Julien Albertus - trænger derfor nok til en opdatering... Kommer ved næste forsalg.