Christelle et Gilles Wicky
Christelle et Gilles Wicky - Jura
#christelleetgilleswicky
Besøget hos Christelle og Gilles Wicky var yderst interessant.
Gilles - en spasmager der plabrer løs på fransk på en måde så det kan forstås trods jeg kun kan meget lidt fransk. Alt i livet er øl og vin og kærlighed hvis man skal tro denne mand. Levende øl og vin, selvfølgelig.
Christelle – hyggelig og omfavnende, levende og ydmyg på en meget behagelig måde. Ærlig og vidende om at hun og manden laver, eller i hvert fald forsøger at lave ærlige og gode vine. Hun praler ikke med det, men det burde hun!
4.5 hektar i alt, økologisk dyrket. Ingen sprøjtemidler, ingen skidt, ingenting – bare vin. Her skabes energien.
15.000 flasker laver de, i gode år... Udbyttet er 25-30 hl/ha. Primært Chardonnay og primært fra marken Clos de Jerminy og en smule mindre Savagnin fra andre marker. Herudover meget små mængder Poulsard (ryger pt. i petnat) og med tiden lidt mere Poulsard og Trousseau – her må vi dog vente 3 år endnu.
Kælderen er ret så beskidt og varm på denne tid af året. Sikkert også beskidt om vinteren, men formentlig hundekold – levende organismer over alt, på væggene, fadene og i vinen. Heraf kommer vildskaben!
#PetNat #2017 frigives til efteråret. Ren limonade, ren most. Kan kun klares i store slurke!
#Closdejerminy #2015 og #2016 smagte også fabelagtig i #jura. 2015 er moden og fyldig, men med masser af syre og citrus. Ikke tung som mange af vinene i årgangen. 2016 er højere i syre, men mindst lige så fyldig og moden lige nu – den mangler stadig ½ år for at stå helt skarpt, men hold nu op det smager fantastisk trods slørede kanter...
#jurassique er parrets bud på en orangevin. Chardonnay plus en smule Savagnin, årgang 2016. Carbonique Maceration på hele klaser i ét år...! Fuld gas på orange i snuden, moden og sød frugt, mango og vildskab ++ I munden dog en del mus, som lige nu maskerer en vin der nok skal blive flot og fræk. Stærk tannin og sund frugt. Senere...
#vinjaune #2008 var ren magi. Desværre ikke til salg, men senere frigives 2010. Det kan vi godt glæde os til. Vin Jaune med elegance og natur.
Slutteligt et glas #jusdepomme fra #2014. Dejligt og overraskende frisk og lækker – desværre tager Japan al juice, men måske i fremtiden...