Benedikt Baltes, Grossheubach Alte Reben Spätburgunder 2016

New product

205,00 kr

36Vinbonde: Benedikt Baltes
Område: Franken
Terroir/Jordbund: -
Drue: Spätburgunder 
Årgang: 2016
Type: Rødvin
Dyrkning:

Økologisk certificeret.

Fremgangsmåde:

Fadlagret og "klassisk" fremgangsmåde, dog uden tilsætningstoffer og skidt! Manuel høst, ufiltreret og selvfølgelig gæret helt ud. Er blevet sikret med en knivspids svovl inden flaskning.

Grossheubach er i 2016 den eneste "mellemklasse"vin. Normalt den mest umiddelbare vin, ren frugt og pirrende urter. Men tro mig. Den kan ligge i årevis!

Udbytte: -
Produktion: -
Alkohol: 12%
SO2: -

Beskrivelse:

Extrabrut.dk (26.03.2019)
Også vinen her har vundet i kompleksitet og balance over det seneste år. Frugtkurven er stadig fuld, men mere defineret, mere ren, mere levende. Den våde sommermorgen er tonet lidt over mod skovbunden på en efterårsdag, ikke forstået sådan at vinen er moden, men bare mere samlet, mere kompleks. Duften af nyristede boller med sesam, smurt med pivfrisk sommersyltetøj af den lyserøde slags!
I munden er den også mere samlet, bærrene står i kø, sødmefuld på den helt rette Pinot Noir agtige facon, fræk og alt for letdrikkelig. Står spillevende i glasset selvom den drikkes over en uge. En vin der holder 10 år mindst (gætværk... Det ved jeg godt, men kan ikke se denne vin falde sammen foreløbig).

Extrabrut.dk (Juli 2018)

I snuden masser af rosmarin (grønne urter), våd sommermorgen - jep den der fugtige/luftige lækre duft, frugtkurven er her fuld af lyse røde bær,  dyb og koncentreret parfume i næsen. Smukt og helt genialt niveau!

Ligner basisvinen i sit læskende og lette udtryk, men dog med en smule mere bund og seriøsitet! Mere power (vi taler stadig umiskendeligt Pinot Noir), mere frugt, som stadig er blød og kærtegnende, og endeligt lidt smoky oak af den uhyggeligt lækre slags! Muligvis det bedste køb hos Baltes...!

Kunder, der købte denne vare, købte også

30 other products in the same category: