- Bertin-Delatte

Nicolas og Genviéve kommer ikke fra familier med vin i årerne, men vidste begge at de ville arbejde med vin. De mødte hinanden på ønologstudie i Bordeaux, arbejdede i Bordeaux i 4 år og lærte her en masse om hvordan de ikke ville lave vin! Masseproduktion, usselt markarbejde omfattende urolige mængder kemi og stærk redigering af den endelige vin...

Nicolas og Genviéve kommer ikke fra familier med vin i årerne, men vidste begge at de ville arbejde med vin. De mødte hinanden på ønologstudie i Bordeaux, arbejdede i Bordeaux i 4 år og lærte her en masse om hvordan de ikke ville lave vin! Masseproduktion, usselt markarbejde omfattende urolige mængder kemi og stærk redigering af den endelige vin.

De besluttede sig for at finde deres eget sted, langt ude på landet, med plads til heste, grise, høns og børn. De fandt fred og ro i Rablay-sur-Layon (Loire) og købte her et lille vineri i 2008, beliggende på marken L´Echalier. En mark på 1,5 hektar, tilplantet i 2001 med Chenin Blanc og altid behandlet økologisk.
Siden har de tilkøbt én hektar mere, marken de kalder Vingt Neuf (29), som står med ældgamle Chenin Blanc stokke fra 1929.
Herudover har de et meget lille plot med Sauvignon Blanc som benyttes i en af deres PetNat.
De har netop i år plantet 2000 stokke Pineau d´Aunis på marken "L'Echalier", som der forventes rødvin fra i 2020. Det er godt at have noget at glæde sig til!. 

De bruger ingen kemi i marken, kælderen eller andre steder. De arbejder blot hårdt på at lave vine der smager af den jord/det område de kommer fra. Der filtreres ikke, og tilsættes kun små mængder svovl (max 20 mg/l) hvis nødvendigt. Vinene gærer naturligt og rammer næsten altid i mål uden restsukker hvilket er målet trods de befinder sig i et område kendt for søde vine.
Dog så det "slemt ud" med 2015 Vingt Neuf der var gået i stå med 30 gram restsukker, hvilket derfor vil medføre at de bliver nødt til at svovle/filtrere mere end nødvendigt, modsat deres filosofi om ikke at gøre ret meget.... Så nu venter vi bare! Derfor kan det sagtens være at årgang 2015 må udsættes til den findes rigtig.

More

- Bertin-Delatte  There is 1 product.

Showing 1 - 1 of 1 item
Showing 1 - 1 of 1 item