Enderle & Moll Pinot Noir "Pur" 2017

This product is no longer in stock

New product


150,00 kr

100% Pinot Noir

Alkoholisk gæring: 100% i brugte egetræsfade.

Ikke klaret og ikke filtreret.

Modnet 12-14 måneder på gæren "sur lie" - under hele modningen har 50% druer ligget i mosten.... Underligt!

Vinstokkenes gennemsnitsalder: 30-50 år.

Produktion: 900 flasker.

Extrabrut.dk:

#Extrabrutdk var selv på besøg hos Sven i starten af december 2018. Det var aften - mørkt, stormende og pissekoldt! Vi smagte os igennem mange af de hvide (orange?) og rosé fra 2018. Halløj! Det bliver voldsomt godt og mængderne er enorme ift. tidligere år. Det glæder jeg mig til. 
Men 2017 glæder jeg mig også utrolig meget til. Eftersom der var 3-5 grader i kælderen, så var det svært at bedømme vinene 100%. Kvaliteten var der dog ikke tvivl om, strukturen helt i orden og jo længere du trådte op af rangstigen, des finere blev vinene. Basis, som også bare hedder Pinot Noir er læskedrik for voksende, men alligevel med lidt mere karakter end blot saft! Liaison ligner den almindelige, men urterne er lidt mere udtalte, bunden lidt bredere og kompleksitetsniveauet lidt større. 
Muschelkalk svævende og elegant, Buntsandstein med mere dybde - men begge med utrolig nerve. I 2017 er der også Bundsandstein Ida og Pinot á Trods som vi skal hygge os med. Ida måske med lidt mere dybde end den "almindelige" Buntsandstein, og Pinot á Trois med æterisk absurditet.

Vinene gensmages når de lander i februar 2019!

Kunder, der købte denne vare, købte også

3 other products in the same category: